Αρχική > Πληροφορίες, Σύλλογοι, Σουηδία > Ανακοίνωση για την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης από την ΟΕΣΚΣ

Ανακοίνωση για την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης από την ΟΕΣΚΣ

Οι εξελίξεις μετά τους ελέγχους των εμπειρογνωμώνων γύρω από την ανακαίνιση της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης το διάστημα 2010 – 2011, φαίνονται δυσοίωνες για το Δ.Σ. της Στέγης την αντίστοιχη περίοδο, που είχε αποκλείσει τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων της Στοκχόλμης.

Τόσο οι εργασίες όσο και τα ποσά που διατέθηκαν γι’ αυτές, οι παρατυπίες και η έλλειψη τιμολογίων, δεν επιδέχονται καμία κριτική και το θέμα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Από το ποσό του δανείου των 8 περίπου εκατομμυρίων κορονών που δαπανήθηκε, η ζημία της Στέγης είναι μεγαλύτερη από το 40% (δηλαδή περίπου 3,5 εκατομμύρια).

Η Ομοσπονδία ως ένας από τους φορείς που κατέχει θέση στο Δ.Σ. της Στέγης, έχει κατηγορηθεί πάμπολλες φορές για τη στάση και συμμετοχή της στη διοίκηση του Ιδρύματος. Αν και ποτέ δεν είχε συμμετοχή στη διαχείριση και διακίνηση της Στέγης, οι κατηγορίες εναντίον της, ιδιαίτερα από αυτούς που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και τους γύρω τους, ήταν συνεχείς και επαναλαμβανόμενες με χυδαίες εκφράσεις και ευτελείς χαρακτηρισμούς για ορισμένα από τα μέλη της και για μερικούς ακόμη ανθρώπους που διέθεσαν άπειρες ώρες για τη διάσωση και καλή λειτουργία του Ιδρύματος. Στο στόχαστρο των φαιδρών υποκειμένων, βρέθηκαν και άνθρωποι που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το Ίδρυμα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση της Στέγης όπου αρκετά σύντομα αναφέρεται τι έχει και τι πρόκειται να συμβεί. Πρέπει ακόμη να τονιστεί, ότι υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα με λεπτομερείς περιγραφές αυτών που πραγματικά ή εικονικά έγιναν την προαναφερόμενη χρονική περίοδο. Επίσης, τα πρακτικά της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Νομαρχίας και τα μέλη των Δ.Σ. του Ιδρύματος τώρα και τότε.

[ Δελτίο Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης ]

[ Πρακτικά Νομαρχίας ]

[ Τα μέλη των Δ.Σ. του Ιδρύματος ]

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: