Αρχική > Ελλάδα, Πληροφορίες, Σουηδία, νέοι μετανάστες > ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY KKE ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY KKE ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν την Ομοσπονδία ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο Πάνος Απέργης, γραμματέας της τομεακής οργάνωσης του ΚΚΕ Σκανδιναβίας. Τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας καλωσόρισαν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.
Ο πρόεδρος της ΟΕΣΚΣ Κομνηνός Χαϊδευτός ενημέρωσε τους επισκέπτες για την πορεία του μεταναστευτικού κινήματος στη Σουηδία. Αναφέρθηκε εκτενώς στον ελληνισμό, τις οργανώσεις του και στη 40άχρονη πορεία της Ομοσπονδίας.
Τα μέλη του Προεδρείου αναφέρθηκαν στην επικρατούσα κατάσταση των Ελλήνων της Σουηδίας και ιδιαίτερα στην αυξανόμενη προσέλευση συμπατριωτών μας την τελευταία διετία.

Στο τελευταίο Συνέδριο της ΟΕΣΚΣ ένα από τα κύρια σημεία ήταν οι νέοι μετανάστες. Αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής η οποία θα παρείχε βοήθεια σε θέματα κατοικίας, παιδείας, εργασίας με ιδιαίτερο βάρος στην αποφυγή εκμετάλλευσης των μεταναστών (έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί τέτοια φαινόμενα), κοινωνικής ασφάλισης κ.ά. Το αξιόλογο έργο της Επιτροπής συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Σε πολλούς Συλλόγους και Κοινότητες μέλη της Ομοσπονδίας, υπάρχουν καθημερινά τμήματα εκμάθησης της σουηδικής γλώσσας και παρέχονται πληροφορίες για τη Σουηδία. Η Ομοσπονδία εν όψει του επερχόμενου Συνεδρίου της τον Απρίλιο του 2014, μετά από ειδική Σύσκεψη προτρέπει τα μέλη της να διοργανώσουν συνελεύσεις με αντικείμενο τους νέους μετανάστες, τη διπλή φορολόγηση και τα θέματα παιδείας, ώστε στο Συνέδριο να χαραχθούν οι γραμμές δράσης για την επόμενη διετία. Η ΟΕΣΚΣ εξακολουθεί να είναι ένα διεκδικητικό όργανο.

Ο Κώστας Παπαδάκης ανέφερε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στην ΟΕΣΚΣ και συμβάλλει στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της. Στα πρώτα χρόνια του μεταπολεμικού μεταναστευτικού ρεύματος στις οργανώσεις των Ελλήνων συμμετείχαν κυρίως εργάτες και οι δράσεις τους είχαν διεκδικητικό χαρακτήρα. Με την πάροδο του χρόνου οι συνθήκες άλλαξαν και παρατηρείται, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, μία φθίνουσα πορεία που μπορεί να αλλάξει και με την έλευση των νέων μεταναστών.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αυταπάτη της μετανάστευσης ως μέσον επίλυσης των προβλημάτων. Εκτιμά ότι η παρούσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο και αυτό οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζεται η οποία είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα.

Το ΚΚΕ με παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή ενεργεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες όπως π.χ. η διπλή φορολογία. Για το ΣΑΕ ανέφερε ότι δημιουργήθηκε για να υποβαθμίσει τις μαζικές οργανώσεις των αποδήμων. Πρέπει να ενισχυθεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και οι υπαρκτές οργανώσεις των αποδήμων.
Για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων, το ΚΚΕ θεωρεί χρήσιμη την ύπαρξη αποδήμων στο ελληνικό Κοινοβούλιο με την εκλογή ενός μικρού αριθμού βουλευτών από την Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση της μη αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.
Συναντήσεις όπως αυτή σήμερα, είναι χρησιμότατες διότι οι άμεσες απόψεις των μεταναστών και των φορέων τους βοηθούν τα μέγιστα για την έγκυρη και αποτελεσματική προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις χώρες διαμονής τους και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΣΚΣ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ για την επίσκεψή τους και τους έδωσε την τελευταία έκδοση της ΟΕΣΚΣ που είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια πορείας της στη Σουηδία, καθώς επίσης και μία σειρά από τις προηγούμενες εκδόσεις.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: